In dit thema bespreken we de nieuwe glycemische streefwaarden, en evalueren we de werkzaamheid en veiligheid van antidiabetica. Hierbij bekijken we ook de plaats van de nieuwere moleculen: DPP-4-inhibitoren, GLP-1-analogen en SGLT-2-inhibitoren.
In het kader van de huisartsenvoorlichting brengen onze onafhankelijke artsenbezoekers vanaf juni een thema rond diabetes mellitus type 2.
In dit thema worden de nieuwe glycemische streefwaarden besproken en de werkzaamheid en veiligheid van antidiabetica geëvalueerd. Hierbij wordt ook gekeken naar de plaats van de nieuwere moleculen: DPP-4-inhibitoren, GLP-1-analogen en SGLT-2-inhibitoren.
Diabetes mellitus type 2 neemt epidemische proporties aan. De zorg rond deze grote groep patiënten is complex en het behandelingslandschap breidt zich alsmaar uit. De laatste jaren kwamen er verschillende nieuwe antidiabetica op de markt (DPP-4-inhibitoren, GLP-1-analogen en SGLT-2-inhibitoren). Maar hoe zit het met de werkzaamheid en veiligheid van deze moleculen? En hoe verhouden ze zich tot de “oude” antidiabetica? Vanaf 15 juni brengen onze onafhankelijke artsenbezoekers u een overzicht, gebaseerd op een uitgebreide analyse van de literatuur.
Onze wetenschappers maakten een analyse van de pertinente onderzoeksresultaten uit de EBM literatuur.
Onze artsenbezoekers vatten het voor de huisartsen samen in een heldere presentatie. U krijgt niet alleen een duidelijke toelichting. We beantwoorden graag uw kritische vragen en opmerkingen tijdens een gratis en persoonlijk bezoek aan uw praktijk.
Aarzel niet om een afspraak te maken met onze regionale onafhankelijke artsenbezoeker.
Klik hier voor de presentatie en de overzichtsfiche.